Patroana unei pensiuni din Sucevița o nouă victimă a virusului SARS-COV-2

Patroana unei pensiuni din Sucevița o nouă victimă a virusului SARS-COV-2

O femeie din Suceava confirmată pozitiv cu coronavirus a intrat în stop cardio-respirator. Femeia a fost transferată la Iași, iar medicii încearcă să o stabilizeze, transmitea duminică seară observator.tv.

Pacienta din Suceava a suportat două stopuri cardiace în cursul noptii. Este conectată la aparate. Femeia de 64 de ani prezintă pleurezie (inflamare a membranei ce acoperă plămânii). Prognosticul medicilor rămâne rezervat.

Informația privind situația critică în care se află o pacientă de 64 de ani, transferată de la Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, a circulat pe mai multe canale, atât medicale cât și din anturajul familiei.

Femeia era patroana Complexului Turistic Bucovina, din Sucevița și a fost, recent, într-o vacanță în Dubai. Se prespune că a contactat coronavirusul în transferurile de pe aeroporturi. Pacienta era cunoscută cu probleme cardiace.

“Cazul 11: Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.” transmit autoritățile.

Citește și: HAOS la Spitalul Județean din Suceava, unde 72 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus

Ce este mai grav, însă, spun sursele, este că femeia a trecut prin mai multe secţii ale Spitalului Judeţean din Suceava şi a intrat în contact cu mai mulţi medici şi asistente, până când să fie confirmată.

Related Articles