Doi medici ruși, au făcut o descoperire halucinantă în timp ce operau o femeie pentru a-i îndeparta un chist uriaș. Se pare că, chistul a trăit în corpul femeii încă de la naștere și conținea păr, piele, oase, până și dinți.

Femeia s-a prezentat la doctor pentru ca acuza dureri abdominale puternice. Medicii chirurgi au descoperit un chist gigantic compus în principal din păr. Bucățile încâlcite de păr scoase din ovarele femeii de 30 de ani,mamă a doi copii, atingeau o lungime de 12 cm. Se spune că chistul a crescut în corpul femeii, încă de la naștere.

Tatiana Shavrak, şeful departamentului de chirurgie de la Centrul Kolomna Perinatal a explicat: „Chisturile epidermice sunt tumori necanceroase ale ovarului. Ele sunt ca nişte capsule cu pereţi groşi, compuse din mucus amestecat cu diferite ţesuturi umane”

Medicul rus a adăugat că „în interiorul chistului am găsit un strat de piele, păr, oase, chiar şi dinţi”.

În cazul acesta, chistul era format în principal din păr şi el a fost îndepărat laparoscopic, iar sistemul de reproducere al femeii nu a fost afectat. Fiecare cântărea 113 grame, iar prin creştere a format „cozi de păr” în ovarele femeii.

Unul dintre doctorii care lucrează la spitalul respectiv a precizat că astfel de chisturi sunt genetice.

„Ele sunt acolo din copilărie şi, din păcate, nimeni nu poate preconiza când vor începe să crească. Se poate întâmpla la vârsta de 15, 30 sau chiar 70 de ani”, a spus medicul. El a mai explicat că „în ciuda felul impresionat în care arătau şi a cantităţii de păr, chisturile care au crescut în mod egal în ambele ovare ale pacientei erau destul de uşoare”.

About the author

Dialog Online

AllEscort