O româncă stabilită în Italia, în orașul Codogno din regiunea Lombardia, a relatat, într-o intervenție telefonică la televiziunea Digi24, că, urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, ce a dus și la două decese în ceastă țară, locuitorii din regiune au fost sfătuiți să stea în case. În Codogno a fost identificat un focar autohton de răspândire a coronavirusului.

„De ieri suntem în casă, ieri și astăzi, tot ce știu, știu din presă sau de pe Internet, adevăr sau speculație nu știu ce să vă spun, realitatea nu se știe. Cert e ca trebuie să stăm în casă. Nu am fost obligați, nu este o carantină obligatorie, ni s-a spus că ar fi preferabil și mai bine pentru noi să rămânem în case. Panică, alertă, teamă, e normal, discutam cu soțul că vrem să plecăm în România, suntem conștienți că fără o testare nu putem pleca, vrem să o facem, nu vrem să punem în pericol pe nimeni, familia, apropiații. Dacă sunt simptome trebuie să sunăm la 112, nu avem voie să ne apropiem de spitale, mai ales spitalul din Codogno e înconjurat de ambulanțe, ni s-a spus că nu avem voie în urgență sau spitalul respectiv”, a declarat Delia, o româncă stabilită în Codogno.

O a doua persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus a murit în Italia, unde până în prezent au fost raportate 29 de cazuri de contaminare, dintre care 27 în Lombardia şi două în Veneto.

About the author

Dialog Online