UPDATE:

Repatrierea tânărului de 23 de ani de origine română, care a murit în urma atacului din Hanau, Germania, va fi asigurată prin fondul pentru situații de urgență, conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situații de urgență”, potrivit sursei citate, conform Mediafax.

Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiei victimei, a tânărului român care a murit în atacul din Hanau, Germania.

„Cu profundă tristeţe am aflat că în urma atacurilor violente de la #Hanau, Germania, şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean român. Transmit condoleanţe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris Klaus Iohannis, pe pagina sa Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi, că autorităţile germane au confirmat că un cetăţean român a fost ucis în atacurile din oraşul Hanau din Germania.

„Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autorităţile germane au confirmat, cu puţin timp în urmă, că un cetăţean român se numără printre victime.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autorităţile locale şi a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistenţa necesară în astfel de situaţii.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei îndoliate şi condamnă ferm orice act de violenţă şi manifestare xenofobă”, a transmis MAE.

În atacul sângeros din Hanau au fost ucise nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani, printre care un român, un bulgar, un bosniac și cinci cetățeni turci.

Autorul atacului armat, un barbat de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi într-un apartament, joi dimineaţă, de autoritățile germane.

Un tânăr de 23 de ani din comuna Singureni județul Giurgiu, printre victimele atacului sângeros din Hanau, acesta era stabilit de mai multă vreme în Germania, și a murit împuşcat în timpul atacului.

Primarul comunei Singureni, Marian Pătuleanu, a confirmat decesul printr-o declarație oferită jurnaliștilor de la Mediafax

„Vă confirm că este decedat. Am vorbit cu părinţii, cu unchiul lui de acolo. Şi eu sunt rudă cu băiatul acesta. Suntem în stare de şoc. Un nenorocit de neonazist s-a apucat şi a împuşcat prin barurile de acolo. Copilul abia ieşise de la muncă. A oprit să-şi ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din maşină, era cu telefonul la ureche şi nenorocitul când a ieşit de acolo de unde i-a împuşcat pe ceilalţi, a crezut că vorbeşte la telefon, cine ştie… şi l-a împuşcat şi pe el. Băiatul locuia acolo de 7-8 ani, cu familia. Era singurul copil la părinţi. El lucra la o firmă de curierat şi părinţii lucrau la un supermarket. Sunt în stare de şoc”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marian Pătuleanu, primarul comunei Singureni.

About the author

Dialog Online

AllEscort