Izolați de lume și încremeniți într-o Românie a trecutului, sute de oameni din comunități întregi sunt condamnați să supraviețuiască ca în evul mediu.

Nu au apă, nici canalizare, iar drumurile au rămas de pământ. Dar mai revoltător e că aici se puteau face investiții uriașe din bani europeni. Dar cine să umble după proiecte? Niciun euro nu au reușit primarii să atragă!

La granița cu Bulgaria se ascunde după dealuri triunghiul sărăciei. Așa e supranumit ținutul blestemat parcă ce unește trei comune uitate de lume: Dobromir, Cerchezu și Independența. Aici, viața se scurge chinuitor, iar autoritățile nu fac nimic să schimbe fața acestui pământ.

Din păcate în satul Tufani – din comuna Independeța – puținii oameni care au mai rămas nu au nici sanie, nici căruță și nici nu au din ce să le facă. Drumurile au rămas toate de pământ, apa și canalizarea nu au ajuns în curți, cu toate că bani europeni erau dacă vreun edil se preocupa să îi obțină.

Ajungem în curtea unei localnice de 68 de ani, supărată foc pe autorități. Simioanca spune că de două decenii primarii care s-au perindat pe aici nu au mișcat un deget ca să mai ușureze traiul oamenilor. Tot ce au e făcut de ei cu sudoare.

Ulițele toate arată ca după bombardament – iar casele sunt pustiite una după alta. Tinerii au plecat departe de aici și nu mai vor nici să audă de acest loc care i-a condamnat numai la suferință în ultimii ani.

Aceste comune nu au beneficiat de niciun euro din fonduri europene. Asta în condițiile în care sunt exemple destule în țară de primari care au știut să facă rai din localități care arătau ca după potop. În triunghiul sărăciei din Constanța rămâne în urmă speranța… Dar aici parcă până și ea se stinge ușor în ochii celor puțini și singuri.

Sursa: Stirilekanald.ro

About the author

Dialog Online

AllEscort