Înoată prin noroaie până la şcoală! „Am scos țara din noroaie” România 2020 o realitate dură! Județul Botoșani

Înoată prin noroaie până la şcoală!  „Am scos țara din noroaie” România 2020 o realitate dură! Județul Botoșani

Aceasta este România anului “20 20”

Copiii din satul Vlădeni Vale comuna Frumușica județul Botoșani,  înoată prin noroaie să ajungă la școală. Treziţi cu noaptea în cap, aceștia înfruntă noroaiele, pentru a avea acces la educaţie.

“Dreptul la Educaţie constituie unul dintre Drepturile fundamentale ale Convenţiei internaţionale pentru Drepturile Copilului, semnată şi ratificată de România în urmă cu  24 de ani, asumată prin urmare la modul imperativ de către statul roman, şi devenită normă de drept intern.”

Primarul incapabil să facă un drum!

Vor un drum decent, pe care să meargă fără să fie nevoiţi să încalţe cizme de cauciuc până la genunchi, şi un microbuz şcolar. Sunt dorinţele copiilor din satul Vlădeni Vale, care, zi de zi, sunt nevoiţi să meargă către şcoală prin noroaie și cu schimburi după ei.

Părinţii sunt nevoiţi să se trezească cu noaptea-n cap pentru a-i trimite pe cei mici la şcoală. S-au obişnuit de mult cu noroaiele; se încalţă cu cizme de cauciuc și îi conduc pe cei mici la școală.

“Bună seara….. Oameni buni, ia uitați ce drumuri avem în satul Vladeni vale, comuna Frumusica județul Botoșani,, copiii care merg la grădiniță și la școală… Poate vede careva… Poate luați masuri….” este mesajul transmis de un internaut pe Facebook

Sursa foto Facebook

Related Articles