Google (Alphabet INC) își închide temporar toate birourile sale din China din cauza epidemiei de coronavirus, a confirmat compania, citată de The Verge. Compania va închide și birourile Google din Hong Kong și Taiwan.

Deciziile vin pe fondul încercărilor companiilor din tehnologie de atenuare a riscurilor legate de virus, care a dus la peste 213 de decese și peste 9.600 de cazuri confirmate. Angajații companiilor călătoresc în mod regulat către și din China și aproape fiecare companie importantă din industrie are birouri în țară.

Alphabet INC (Google) nu este prima companie tehnologică americană care a redus operațiunile din China. La începutul acestei săptămâni, Apple (NASDAQ: AAPL) și Facebook (NASDAQ: FB) au anunțat restricțiile angajaților cu privire la desfășurarea activității în China.

Foto Getty Images

Apple a interzis angajaților să mai efectueze delegații in China, îngrijorându-se cu privire la răspândirea coronavirusului.

Președintele Apple, Tim Cook, a declarat, că Apple și-a închis magazinul din Qingdao la începutul acestei săptămâni ca măsură de precauție. Încă două magazine, în Fuzhou și Nanjing, sunt de asemenea închise, deoarece mall-urile în care se află au fost închise temporar, conform cnet.com

Foto Getty Images

Numeroase alte companii din industria electronică, divertisment, producție de mașini și transporturi au început, de asemenea, să restricționeze călătoriile angajaților, inclusiv studiouri de film și chiar parcurile tematice Disney.

About the author

Dialog Online

AllEscort