Facebook anunță că are un plan pentru a sterge de pe platformă mesaje care conțin leacuri false pentru coronavirus, dar și alte dezinformări legate de acest virus. relatează washingtonpost.com

Facebook spune că va sterge mesajele care conțin sfaturi, sau leacuri false ce ar putea pune viața oamenilor în pericol.

În acest sens, Facebook a mai spus că va începe să-i orienteze pe utilizatori către surse de informații autorizate de la Organizația Mondială a Sănătății. Facebook a mai spus că a oferit publicitate gratuită pentru a ajuta organizațiile să desfășoare campanii de educație pentru a informa utilizatorii cu informații oficiale despre coronavirus.

Odată cu focarul din China au apărut teorii și multe dezinformări pe internet, până la false leacuri cum ar fi băutul de înălbitor, relatează sursa citată

Facebook va lucra de asemena cu organizațiile de fact-checking pentru a găsi și semnala articole care răspândesc sfaturi periculoase, notează Bloomberg. Totuși, companiei îi va fi greu să elimine mesajele din grupurile private.

Twitter și Youtube anunță că va încerca să-i direcționeze pe utilizatori către surse credibile.

Google a lansat una dintre așa-numitele Alerte SOS pentru criza de coronavirus: oferă sfaturi și actualizări de la Organizația Mondială a Sănătății.

About the author

Dialog Online