Vaccinul anti-COVID-19 a fost livrat la Spitalul din Slobozia în cutii de pizza, iar coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță spune că nu a știut acest aspect, însă, din punctul său de vedere, este important să se respecte lanțul de frig.

Dr. Valeriu Gheorghiță a fost întrebat, marți, în conferință de presă, despre situația de la Spitalul din Slobozia, unde vaccinul a fost livrat în cutii de pizza, scrie MEDIAFAX.

Gheorghiță a spus inițial că „doar seamănă” cu acele cutii de pizza.

„Nu știu despre această situație. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza, într-adevăr, dar conțin cele 195 de flacoane. Este doar o întâmplare să semene foarte mult cu o cutie de pizza. Așa sunt ele livrate. Un pachet conține 5 astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze”, a răspuns Gheorghiță.

La insistențele jurnaliștilor, care i-au spus că pe cutiile care au ajuns la spital chiar scrie „pizza”, Valeriu Gheorghiță a spus că important este să se respecte lanțul de frig.

„Vă cred. Nu știam acest aspect. Însă cred că acest aspect nu are legătură cu siguranța cu care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul inițial. Important este să se respecte lanțul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice care monitorizează în permanență temperatura. Acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este datoria noastră de a asigura condițiile lanțului de frig”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

About the author

Dialog Online