Deputatul USR, Stelian Ion, îi cere demisia lui Valer Dorneanu, Președintele Curții Constituționale spunând că decizia Curții Europeane a Drepturilor Omului, care îi dă dreptate Laurei Codruța Kövesi, ”îl descalifică definitiv și îl face nedemn pentru a mai ocupa această înaltă demnitate.”

Valer Dorneanu, actualmente Președintele Curții Constituționale este un politician și jurist, fost membru al Partidul Social Democrat, fost deputat de Iași în două legislaturi consecutive.

Stelian Ion îl acuză pe Dorneanu că a intrat la conducerea Curții Constituționale „cu bocancii plini de noroi politic” și l-a numiut un ”combinagiu de conjunctură care a întins de Constituție ca de o gumă de mestecat după cum i-au dictat patronii politici”.

Deputatul USR a spus că mecanismele statului de drept și independența Justiției nu trebuie să mai poată fi blocată de asemenea personaje, „după cum i-au dictat patronii lui politici, alde Dragnea, Nicolicea, Iordache, Cazanciuc sau Șerban Nicolae.”

Mesajul deputatului USR

Politrucul Valer Dorneanu ar trebui să se retragă din funcția de judecător al Curții Constituționale. Decizia Curții Europeane a Drepturilor Omului, care îi dă dreptate doamnei Laura Codruța Kövesi, îl descalifică definitiv și îl face nedemn pentru a mai ocupa această înaltă demnitate.

Oricum, CEDO consfințește ceea ce era clar demult – faptul că, în realitate, Dorneanu nu este altceva decât un combinagiu de conjunctură care a întins de Constituție ca de o gumă de mestecat, după cum i-au dictat patronii lui politici, alde Dragnea, Nicolicea, Iordache, Cazanciuc sau Șerban Nicolae.

Ce ar mai fi de spus și ce scuze ar mai putea invoca președintele CCR, când CEDO arată clar că motivele invocate pentru a se justifica revocarea lui Kövesi din funcția de procuror-șef DNA erau incompatibile cu principiile menținerii independenței sistemului judiciar? Domnule Dorneanu, să știți că v-ați umplut de rușine! Înțeleg că ați declarat că nu aveți „niciun sentiment, nici de bucurie, nici de nimic”. Nu sunt surprins. Nimicul și nimicnicia vă caracterizează.

Ați intrat și ați călcat pe marmura albă a Curții Constituționale cu bocancii plini de noroi politic și, se pare, tot așa vreți să ieșiți. Totuși, dacă mai aveți vreo urmă de demnitate, luați-vă de mână cu foștii dumneavoastră colegi, tovarășii Nicolicea și Iordache, faceți-vă autocritica în ședința de partid și dați-vă împreună demisiile!

Nu știu dacă partidul o să vă fie recunoscător, dar românii, cu siguranță, vă vor fi. USR este primul partid care, de ani buni, susține că avem nevoie de o reformă constituțională și, implicit, de o nouă modalitate de numire a judecătorilor constituționali. Decizia CEDO Kövesi vs România ne arată cu și mai mare claritate acest lucru.

În ceea ce mă privește, voi milita până în pânzele albe pentru modificarea Constituției, astfel încât mecanismele statului de drept și independența justiției să nu mai poată fi blocate vreodată de asemenea personaje”, relatează Stelian Ion, deputat USR de Constanța.

About the author

Dialog Online