Senatorul Lucian Romașcanu, purtător de cuvant al Partidului Social Democrat, a prezentat duminică, într-o conferință de presă PSD, o imagine cu Președintele Klaus Iohannis, cu mâna la inimă, lasând să se înțeleagă că președintele a ascultat imnul Ținutului Secuiesc în această poziție.

  • manipulare grosolană marca PSD
  • este pur si simplu o minciună majoră, gravisimă impardonabilă

Ne amintim cu toții și am vazut cu toții cum președintele Iohannis, astăzi un român foarte verde, lua poziție de drepți când auzea imnul așa zisului Ținut Secuiesc”, a declarat Romașcanu, în cadrul conferinței.

Minciuni grosolane marca PSD!

În realitate imaginea în care Klaus Iohannis era cu mana la inima, este din 2017, fiind realizată la Consiliul Județean Harghita, când președintele a participat la o dezbatere cu autoritatile locale. Președintele a stat cu mâna la inimă în momentul în care se intona imnul national al României.

După intonarea imnului național al României, președintele a fost luat prin surprindere cu intonarea imnul Ținutului Secuiesc, însă Iohannis din politețe a rămas în picioare fără a-și ține mâna la inimă așa cum a prezentat Romașcanu în cadrul conferinței PSD.

Am luat-o ca pe un semn de respect. Daca cei din sala au dorit sa-mi prezinte asta, eu am ascultat ce mi-au cantat”, a spus atunci Klaus Iohannis.

Ceea ce a făcut PSD nu este decât o manipulare grosolană! Citând-ul pe Romașcanu putem spune că prezentarea trunchiată și ruptă din context a imaginii cu președintele României „Este pur și simplu o minciună majoră, gravisimă impardonabilă

Conferința de presă PSD de duminică.

Presedintele Klaus Iohannis se afla, marti, intr-o vizita in judetele Harghita si Covasna. El a participat la o dezbatere cu autoritatile locale, unde organizatorii l-au surprins cu intonarea imnului Tinutului Secuiesc dupa imnul Romaniei. Primarul din Miercurea Ciuc a vrut sa-i dea cadou lui Iohannis drapelul Tinutului Secuiesc, un simbol extrem de puternic pentru locuitorii din regiune, iar replica lui Iohannis a fost sa-i inmaneze acestuia drapelul Romaniei. Iohannis a evitat sa puna mana pe steagul secuiesc, fiind preluat de un consilier„, nota HotNews.ro într-un articol în 2017.

Cred ca este potrivit si ma bucur ca ati aplaudat. Daca este sa avem un parteneriat strategic, eu ca presedinte al Romaniei sa va las cadou in amintire, tricolorul nostru, al tututor. Ca sa nu gresim pe undeva cu steagurile. Ati mentionat parteneriatul strategic dintre noi. Dintr-o oarecare eroare, ati folosit steagul statului maghiar. Si cu acela avem un parteneriat strategic, dar el nu se bazeaza pe relatii etnice sau interetnice, ci pe relatii intre doua state vecine si care traiesc in buna intelegere”, i-a spus Iohannis primarului din Sfantu Gheroghe.

About the author

Dialog Online