Zece persoane din judeţul Iaşi au murit din cauza spirtului sanitar contrafăcut.
Cele zece persoane au murit după ce, potrivit unor surse, au băut alcool sanitar ce a fost făcut cu alcool metilic în loc de alcool etilic.

Alcool metilic este o substanţă otrăvitoare și produce moartea la scurt timp după înghițire.

  • 5 femei și 5 bărbați din localitatea Stolniceni Prăjescu din municipiul Iași
  • o anchetă este acum în curs de desfășurare.
  • fabricantul a folosit alcool metilic în loc de alcool etilic

Poliţiştii ieşeni de la Serviciul de Investigaţii Criminale au deschis o anchetă.

Vizaţi de anchetă sunt doi cetăţeni arabi, ei fiind suspectaţi ca au produs şi distribuit spirt ce conţinea alcool metilic, potrivit adevărul.ro.

Poliţiştii ieşeni de la Serviciul de Investigaţii Criminale au deschis o anchetă în acest caz, iar în această dimineaţă au avut loc percheziţii la locul în care a fost produs spirtul contrafăcut.

Spirtul contrafăcut a ajuns în Iaşi în luna aprilie 2020, atunci când doi cetăţeni arabi au vândut marfa unui afacerist local din Iaşi. Acesta din urmă are un punct de desfacere într-un centru comercial din Iaşi. De acolo, pentru câţiva lei sticla, în luna aprilie, sute de sticle de spirt au fost vândute în satele din judeţul Iaşi.

Potrivit Ziarului de Iaşi, afaceristul ieşean, Ciprian Barticel este cel care vindea produsul, numit Santo Med, în special magazinelor săteşti din Iaşi. Pe 28 aprilie, după ce au început să apară decesele, Barticel a predat Poliţiei aproape 200 de sticle pe care le-a recuperat din judeţ.

Potrivit primelor informaţii, într-o singură noapte au murit trei persoane, toate din Brăteşti, comuna Stolniceni Prajescu, judeţul Iaşi. Un alt decedat este din Boldeşti, comuna Todireşti. Poliţiştii din Paşcani au ridicat şi ei mai multe sticle cu spirt de la magazinele săteşti din zonă.

În dimineaţa zilei de duminică, 3 mai, sunt patru percheziţii în desfăşurare la Bucureşti. În cursul după-amiezii sunt aşteptate la Parchet mai multe persoane din Bucureşti. Se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă şi înşelăciune, însă, în funcţie de datele din dosar, se poate schimba încadrarea în omor calificat.

About the author

Dialog Online