Prima etapă de înscriere la grădiniță trebuia să înceapă în luna mai.

  • am amânat prima etapă de înscrieri la grădiniță
  • părinții vor depune dosarele la unitățile de învățământ
  • înscrierile se vor putea face și online

Potrivit Ministerului Educatiei, înscrierile se vor putea face și online. Părinții vor depune dosarele la unitățile de învățământ respectând normele de distanțare socială.

Înscrierile la grădiniță pentru anul 2020-2021 se amână din cauza epidemiei cu noul coronavirus. Dacă în anii anteriori la această dată deja axista un calendar clar al înscrierilor, anul acesta părinții încă nu au nicio veste de la Ministerul Educației.

Prima etapa a inscrierilor în gradinite trebuia sa înceapă în luna mai.

Ana locuieste in Bucuresti si are doi copii, un băiețel de 4 ani și o fetiță de doi ani. Are pregătite dosarele de înscrieri dar nu știe încotro să o apuce cu ele.

Amânarea înscrierilor la grădiniță ne îngrijorează foarte mult. Toată lumea pe grupurile de socializare se întreabă cum vom proceda să îi inscriem pe copii, când? Oare mai prindem loc? Am doi copii și trebuie să mă gândesc și la creșă și la grădiniță”, a povestit Ana pentru MEDIAFAX.

Maria are un băiețel care ar fi trebuit să înceapă grădinița din toamnă.

Nu știm nimic de la autorități, când vor începe aceste înscrieri. Cum vor fi ele? În mai deja trebuia să fie prima etapă de înscrieri, care acum nu mai are loc. Autoritățile nu au clarificat problema, iar eu sunt îngrijorată că nu vom mai prinde locuri”, a declarat Maria.

Calendarul trebuia anunțat de Ministerul Educației și adaptat în fiecare județ de către inspectoratele școlare. Doar in București ar trebui să fie înscriși peste 20.000 de mii de copii.

Momentan am amânat prima etapă de înscrieri la grădinițe și așteptăm să vedem ce se întâmplă dupa 15 mai. Vom afla de la minister cand vor avea loc înscrierile”, a declarat Roxana Cercel purtătorul de cuvant al Inspectoratului Școlar al Municipiului București pentru MEDIAFAX.

Potrivit aceteia părinții vor trebui să meargă să depună dosarele copiilor la unitățile de învățământ.

Vor merge părinții să depună dosarele. Sunt mulți care ne-au contactat deja și ne-au intrebat ce se va intampla, însă nu știm exact cum vor decurge lucrurile. Vom găsi o solutie la înscrieri pentru a respecta normele de distanțare socială, vor veni părinții cu măști și mănuși”, a mai spus purtatorul de cuvânt al ISMB pentru MEDIAFAX.

Înscrierile se vor putea face și online, potrivit Ministerului Educației dar încă nu a fost clarificat nici acesta aspect, cum și cand vor trimite părinții dosarele celor mici.

About the author

Dialog Online