Consiliul Judeţean Bacău a primit cu titlu gratuit un dispozitiv medical de plasmafereză, care a fost montat la Centrul de Transfuzii Bacău, se arată într-o informare transmisă, joi, de Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.

Potrivit sursei citate, echipamentul medical, în valoarea de peste 40.000 euro, a fost donat cu toate kiturile necesare de S.C Besmax Pharma Distribution SRL, iar prin intermediul dispozitivului pacienţii cu forme severe de coronavirus vor putea fi trataţi cu plasmă hiperimună luată de la pacienţi vindecaţi, pentru a dezvolta imunitate.

Astăzi, a fost instalat echipamentul de plasmafereză la Centrul de Transfuzii Bacău, în baza unui contract de comodat încheiat cu, Consiliul Județean Bacău prin Spitalul Județean de Urgență.

Bolnavii infectați cu noul coronavirus COVID-19 vor fi tratați cu plasmă de la pacienții vindecați!

Aparatura a fost primită gratuit, printr-un contract de sponsorizare din partea Besmax Pharma Distribution!

Astăzi, împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Ionel Silviu Pravăț, cu managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău, Adrian Popa, am stabilit ultimele detalii pentru punerea în funcțiune a echipamentelor medicale și cu sprijinul dr. Adriana Ghindă, directorul Centrului de Transfuzii Bacău, a fost stabilit locul în care acestea au fost amplasate.

Zilele viitoare va avea loc instruirea personalului pentru folosirea echipamentelor de plasmafereză iar de la Ministerul Sănătății este așteptată autorizarea.

Folosirea plasmei hiperimune, recoltată de la pacienții de COVID-19 vindecați, este autorizată deja în mai multe țări, pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau cu risc de infectare, precum și pentru tratamentul pacienților critici, intubați, cu forme severe de pneumonie virală COVID-19.

About the author

Dialog Online