Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu susține că nu știe cum a trecut Autonomia Ținutului Secuiesc de Camera Deputatilor.

Întrebați de jurnaliști despre proiectul de autonomie adoptat tacit de Camera Deputaților, Președintele Camerei spune că habar nu avea despre acest proiect și nu înțelege cum de a fost aprobat. La fel si Victor Ponta, afirmă că nu știa despre acest proiect depus de partenerii lor din UDMR.

Acum proiectul a trecut la Senat care este for decizional!

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat marti seara ca nu stie cum a fost adoptata legea privind autonomia Tinutului Secuiesc de catre Camera Deputatilor. Legea a fost adoptata tacit pe 23 aprilie.

„Nu am cunostinta despre acest proiect, nu a ajuns la mine, pe ordinea de zi. Sunt foarte putine proiecte care trec prin adoptare tacita prin Camera Deputatilor, dar se mai intampla. Probabil ca a stat prea mult timp la comisii si daca nu s-a cerut prelungirea termenului pentru adoptarea raportului, a trecut. Acest lucru nu inseamna ca va fi adoptat. De la Camera Deputatilor merge la Senat, unde vor avea loc dezbateri, iar acolo va fi respins cu siguranta. O astfel de lege, care contravine Constitutiei nu va fi adoptata niciodata”, a declarat Marcel Ciolacu pentru EVZ.

Si Victor Ponta, liderul Pro Romania, spune ca nu stia de acest proiect de lege. „Nu am cunostinta despre un asemenea proiect pentru ca nu a fost pe ordinea de zi, la dezbateri. Cu siguranta, va fi respins la Senat”, a spus Ponta.

Deputatul USR Dan Barna a afirmat insa ca majoritatea parlamentara face ordinea de zi si hotaraste ce proiecte intra pe ordinea de zi si cand.

„Majoritatea parlamentara stabileste ordinea de zi si ce proiecte intra in dezbatere. Nu stiu ce este cu acest proiect, de ce nu a fost pus in pachetul de legi care a intrat in discutii. Si noi avem initiative, precum «Fara penali in functii publice» care nu au fost introduse. Situatia se va transa la Senat, care este camera decizionala”, a declarat Dan Barna.

About the author

Dialog Online