Sute de români, muncitori sezonieri, au plecat din țară cu autocarele, în Slovenia, la fermele de plantat hamei, relatează vecer.com.

  • Stau și câte 2 zile în vămi, înainte de a tranzita Ungaria.
  • 360 de lucrători români au ajuns în fermele din Slovenia
  • Românii ajunși în Slovenia stau 7 zile în carantină.
  • 20 de autocare au plecat vineri noaptea

Autocarele au stat două zile în vămi, fiind oprite în vămile maghiare.

Joi seara, 360 de lucrători români au ajuns în Slovenia, aproape de două ori mai mult decât se așteptaseră fermierii în urmă cu 14 zile, notează vecer.com

Nouă autocare a firmei de transport Nomago au așteptat două zile înainte de granița ungară-română înainte de a putea trece, în ciuda tuturor documentelor cerute pe care le dețineau.

Polițiștii sloveni au verificat, miercuri, condițiile în care muncitorii români vor rămâne în fermele de hamei, deoarece ar trebui să petreacă șapte zile în carantină.

Un alt transport, de 20 de autocare de la Nomago, a plecat vineri noaptea de la Târnăveni, județul Mureș pentru a transporta către Vest lucrători români pentru a munci pe câmp.

”E vorba de autocarele firmei Nomago, autocar de transport internaţional de persoane, din Slovenia, firma aceasta, care a venit şi la ora 4.00 (a.m.) a început îmbarcarea pasagerilor. Şi uite aşa s-a desfăşurat o a doua acţiune de tip „şparanghelul” în România, în condiţiile în care transportul rutier naţional, adică autohton de pasageri care efectua până la intrarea în criză transport internaţional se uită pe geam la vecinii noştri sloveni care vin nestigheriţi”, a declarat Augustin Hagiu – Preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport pentru bzc.ro

About the author

Dialog Online