Pe 26 decembrie 2019, în localitatea Zamfireşti din județul Argeş, autoturismul condus de către fostul ministru liberal, trecut ulterior la ALDE, Daniel Chiţoiu, a intrat într-un autoturism care venea din sens invers.

  • a pătruns neregulamentar pe contrasens
  • Chiţoiu, ucidere din culpă
  • Daniel Chiţoiu este nevinovat
  • mortul este vinovat de producerea accidentului

Tragicul accident a avut loc pe DN 7, în localitatea Zamfirești din județul Argeș, pe Dealul Negru, iar tot mai multe indicii confirmă că impactul dintre cele două mașini a fost provocat de Chițoiu, care a pătruns neregulamentar pe contrasens în timp ce vorbea la telefon.

În urma impactului, conducătorul maşinii, un bărbat de 82 de ani și o femeie de 73 de ani, aflată în dreapta șoferului au murit, iar o femeie de 71 de ani, aflată pe bancheta din spate a fost grav rănită. Cei decedaţi, soţii Haralambie și Elisabeta Pristavu erau proprietarii unui magazin de stofe din Pitești şi mergeau să aprindă lumânări la un cimitir.

Ulterior accidentului, şi după înhumarea soţilor Pristavu, secretarul general ALDE, Daniel Chiţoiu, a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă în legătură cu accidentul. Dar, el a negat, la ieşirea de la audieri, că ar fi vorbit la telefon în timp ce se afla la volan.

Imediat după accident, Chițoiu a fost văzut și fotografiat pe picioarele sale, fără a părea că are vreo suferință serioasă. Ulterior a fost preluat pe o targă, transportat la București și internat la Spitalul Floreasca.

Un procuror din cadrul Parchetul Tribunalului Argeș a dispus ulterior „efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de numitul Chiţoiu Daniel cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, acesta dobândind calitatea de suspect în cauză”. Potrivit informaţiilor noastre, în săptămâna dinaintea Paştelui, Parchetul Tribunalului Argeş s-a pronunţat: Haralambie Pristavu este vinovat de producerea accidentului, iar Daniel Chiţoiu este nevinovat, notează puterea.ro

Informațiile nu sunt însă confirmate oficial

About the author

Dialog Online