Un țigan din comuna Cetate județul Dolj a fost amendat de polițiști după ce s-a filmat într-o biserică, în timp ce spunea o rugăciune ”să moară toți românii și țiganii să trăiască”, notează GDS.

Potrivit IPJ Dolj tânărul de 28 de ani, de etnie romă, ajuta la curațenie în biserică.

„Doamne Dumnezeul nostru, ne rugam ție Împărate Ceresc, ferește-ne pe noi țiganii de virusul acesta și îl dă către români, ca să moara toți românii și țiganii sa trăiască. Slava Ție Doamne, slava Ție”, este rugăciunea țiganului.

Polițiștii au aplicat tânărului o amendă de 200 de lei în baza Legii 61/1991, pentru fapta sa.

”În cursul acestei zile, politistii Secției 9 Cetate s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un barbat s-a filmat în incinta unei biserici din Cetate, în timp ce profera expresii de natură să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora. Din verificarile efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul, personă care obișnuia să ajute la curațenie în lăcașul de cult, în vârstă de 28 de ani, din localitate, s-ar fi filmat în ipostaza respectivă la data de 22 februarie”, transmit polițiștii doljeni.

Potrivit actului normativ, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora, se pedepsește cu amendă între 200 și 1.000 de lei.

About the author

Dialog Online