Mai multe echipaje de poliție, jandarmie şi trupele speciale au intervenit, sâmbătă, în cartier din Hunedoara.

În cartierul Micro 6 din Hunedoara s-a iscat o adevărată revoltă de către mai mulţi cetățeni nemulţumiţi că li s-a cerut să respecte ordonanțele militare.

Scandalul ar fi pornit după ce poliţiştii ar fi identificat un bărbat în stare de ebrietate care nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere. Bărbatul fiind agresiv polițiștii l-au bagat în autospeciala de politie, însă în acel moment mai mulți cunoscuți și rude ale bărbatului care se aflau în zona au devenit agresivi și au început să injure și să arunce cu pietre în polițiști și autospecialele de poliție.

Pentru a dispersa mulțimea polițiștii au tras un foc de armă în plan vertical.

Potrivit IPJ Hunedoara, polițiștii aflaţi în misiune în timp ce verificau respectarea prevederilor ordonanțelor militare, au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă.
Imediat după acest moment, polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude și cunoscuți ai bărbatului care era legitimat de poliție.

În urma incidentelor două autospeciale ale Politiei au fost avariate, iar trei persoane au fost reținute.

În urma evenimentului, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și jandarmerie, echipajele de ordine publică rămând în continuare în zonă pentru a preveni orice alte incidente.

După identificarea participanților la agresiune, șapte persoane au fost ridicate de polițiști și conduse la sediul poliției pentru audieri.

În urma intervențiilor 7 persoane au fost deja conduse la sediul Poliției, pentru audieri. În funcție de probatoriul administrat, urmează a fi formulate propuneri legale.

În acest moment, după intervenția poliției și jandarmeriei, toate persoanele din acea zona s-au retras în locuințe și situația a revenit la normal.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj și distrugere.

About the author

Dialog Online