Alai și voie bună în comuna Filipeni din județul Bacău în plină stare de urgență. Deputatul PSD Ionel Floroiu împreună cu președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu și primarul comunei, Rodica Ambrosie, au adunat astăzi peste o sută de săteni pentru a inaugura lucrările de asfaltare ale unui drum care tranzitează comuna, lucrări realizate prin programul PNDL II.

Deputatul PSD de Bacău, Ionel Floroiu, cel care acum două săptămâni a fost surprins în timp ce dormea în timpul ședinței de plen a Parlamentului României, împreună cu președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, au adunat astăzi peste o sută de săteni din Filipeni, pentru a inaugura lucrările de asfaltare ale unui drum care tranzitează comuna.

În fruntea alaiului s-a aflat primarul comunei, Rodica Ambrosie, care a purtat eșarfă tricoloră și și-a servit oaspeții cu un pahar de șampanie. La Filipeni pare că nimeni nu a auzit de pandemie, de stare de urgență sau de ordonanțe militare, nici măcar polițiștii din comună, care nu au intervenit pentru a opri adunarea.

Un parlamentar al statului român și președintele Consiliului Județean Bacău, membru al Comitetului pentru Situații de Urgență, au sfidat orice regulă și au participat cu voioșie la adunare.

„Este o sfidare a oricăror reguli și a ordonanțelor militare pe care trebuie să le respecte toată lumea. Este greu de înțeles cum un parlamentar, un demnitar al statului român, acceptă să meargă la o întrunire cu peste o sută de oameni, așa cum este incalificabil gestul domnului președinte Sorin Brașoveanu, care este membru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și care cunoaște foarte bine măsurile care trebuie respectate. Imaginile sunt grăitoare! Ce să ne așteptăm la oamenii obișnuiți, când văd astfel de comportamente de la cei care au responsabilități oficiale? Mă întreb unde a fost poliția locală, de ce nu a intervenit, cât de timorați sunt de doamna primar, de nu au luat nicio măsură? Solicit prefectului județului Bacău să se autosesizeze și să ia toate măsurile care se impun în acest caz”, a declarat Ionel Palăr, președintele PNL Bacău.

Sursa: Ionel Palăr Facebook

About the author

Dialog Online