Un polițist, activ în linia 1, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, Valer Kovascs, lider al Sindicatului Național al Polițiștilor DECUS, i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care îi solicită să înceteze competiția de amenzi aplicate celor care nu respectă măsurile impuse în stare de urgență.

„Competiția de sancțiuni trebuie să dispară pentru totdeauna.”

Polițistul susține că oamenii legii ar trebui să prevină, nu să facă o competiție de sancțiuni, la ordinul superiorilor.

Menirea unui polițist este de prevenire. Un polițist bun este cel care previne, nu cel care aplică sancțiuni la tot ce mișcă să iasă în evidență„.

Încă se merge pe principiul cine are mai multe sancțiuni, iar acest lucru îl pot dovedi prin mesajele primite de la superiori, în condițiile în care domnul Bogdan Despescu a transmis clar, în videoconferința, să mergem pe prevenire. Competiția de sancțiuni trebuie să dispară pentru totdeauna! Menirea unui polițist este de prevenție. Un polițist bun este cel care previne, nu cel care aplică sancțiuni la tot ce mișcă, să iasă în evidență”, scrie Valer Kovacs în scrisoarea trimisă premierului Ludovic Orban.

Kovacs a explicat într-un interviu pentru ziarul libertatea că este o competiție între șefi nu între polițiști „Nu este competiție între polițiști, este competiție între șefi. Șefii ies în față cu cine are mai multe amenzi pe structură. În funcție de lucrurile astea, se fac avansările înainte de termen și se dau salariile de merit. Eu am transmis, inclusiv domnul Despescu a transmis într-o videoconferință, după ce s-au mărit amenzile la ultima Ordonanță, a transmis clar să nu mai mergem pe sancțiuni la rupere, pentru că nu e normal. A avut efect parțial. Unii șefi nu au înțeles

Nu că șefii încurajează. Șefii pun presiune. Păi foarte simplu. Haideți că se poate, uitați la alte structuri, uitați la ăia câte amenzi au. La noi de ce nu se poate?„, a precizat polițistul din Timis.

About the author

Dialog Online

AllEscort