Ministrul Marcel Vela va anunța o serie de măsuri, astfel încât credincioșii creștin-ortodocși „să se bucure” de Paște. Ministrul a spus că aceste măsuri ar urma să fie incluse în Ordonanța Militară numărul 9 și au fost luate în urma unor discuții cu Patriarhia Română, cu respectarea recomandărilor și restricțiilor impuse în prezent.

„Da, o să mai fie o Ordonanță Militară săptămâna aceasta, conținutul îl veți afla la momentul potrivit. Nu pot să dezvălui acum din Ordonanță, dar tot ceea ce vă anunțăm rezultă în urma unor analize pertinente a specialiștilor, în funcție de evoluția cazurilor, în funcție de evoluția coronavirusului”, a spus Marcel Vela.

Marcel Vela promite „noi excepții” pentru ca românii credincioși să se poată bucura de Paște

„Astăzi vom anunţa nişte măsuri pe care le-am luat împreună cu Patriarhia Română, astfel încât să venim în întâmpinarea celor care sărbătoresc Sfintele Paşti şi cred că vor înţelege faptul că am depus toate eforturile astfel încât şi credincioşii, şi clericii să fie protejaţi, dar, în acelaşi timp, să se bucure şi de Sfintele Paşti şi de lumină”, a declarat ministrul de Interne, potrivit Agerpres.

Nu noi restricții, noi excepții. Să privim partea plină a paharului. (…) Ce să le spun de Paște? Vreau să le mulțumesc pentru înțelegere românilor din Diaspora și celor din țară, că marea lor majoritate au respectat ceea ce am propus, ceea ce am stabilit cu privire la reducerea riscului de infecții cu coronavirus. (…) Este un moment greu, a dat dovadă și de patriotism, și de responsabilitate, de implicare în acest război împotriva virusului. Războiul este al nostru, nu al Guvernului sau al unui ministru”, a mai spus Marcel Vela.

Întrebat pentru cât timp vor mai fi valabile restricțiile din România, Marcel Vela a răspuns: „Este impropriu să estimez acum cât vor mai dura restricțiile și care va fi dinamica evoluției coronavirusului”.

Mesajul Patriarhului Daniel

Tot marți, Patriarhia Română a prezentat și mesajul pastoral prilejuit de Sărbătoarea Sfintelor Paști, în care Patriarhul Daniel face, printre altele, referire și la situaţia actuală generată de pandemie şi îndeamnă la rugăciune, potrivit Basilica.

About the author

Dialog Online

AllEscort