Ministrul de Interne, Marcel Vela a susținut o declarație de presă în care era de așteptat să aducă precizări privind acordul dintre autorități și Patriarhia Română, astfel încât credincioșii creștin-ortodocși să se bucure de Sfintele Sărbători Pascale.

Vela a specificat că au ținut cont de faptul că foarte mulți români vor sărbători Sfintele Paști la sfârșitul acestei săptămâni.

„Având în vedere numărul mari de cetățeni de religie ortodoxă, MAI vine în sprijinul BOR executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși

Pentru a oferi și o alinare spirituală, vom ajuta Biserica Ortodoxă Română la împărțirea sfintelor Paști, cât și a luminii sfinte aduse de la Ierusalim”, a relatat Vela.

Ministrul a anunțat că astăzi a semnat cu Preafericitul Daniel, Patriarhul BOR un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate în starea de urgență de către MAI pentru stabilirea unor acțiuni comune.

Astfel între Patriarhia Română și MAI s-au stabilit următoarele:

  1. pâinea bunecuvântată va fi distribuită vineri și sâmbătă, în intervalul 07.00 – 17.00, în toate parohiile, în locuri special amenajate, în afara locașurilor de cult, de către personalul Bisericii și de către voluntari, cu respectarea distanței sociale.
  2. în declarația pe propria răspundere, credinciosul va face o precizare speciala
  3. angajatii parohiei vor veghea la respectarea distanței sociale.
  4. pentru credincioșii bolnavi vor fi distribuite la domiciliu de catre voluntari sau în prima zi de sâmbătă
  5. distribuirea Sfintei Lumini se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipaje de ordine publică și patrulele existente sub coordonarea MAI
  6. credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei
  7. în zonele carantinate Sfânta lumină va fi dusă cu ajutorul personalului MAI.

Decretul pentru prelungirea stării de urgență poate fi consultat AICI.

About the author

Dialog Online

AllEscort