Poliția Română a anunțat, luni, că, în luna martie, au fost înregistrate scăderi în ceea ce privește numărul de cazuri de furturi, tâlharii sau infracțiuni stradale, iar tentativele de omor s-au redus cu 50%. Cu toate acestea, se înregistrează o creștere a cazurilor de violență în familie.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, numarul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu 14,6%, față de perioada similară a anului trecut. Au scazut cu 17,1% infracțiunile contra patrimoniului, cu 19,8% furturile și cu 20% tâlhăriile.

„Faptele de loviri sau alte violente au scazut cu 9,4%, infractiunile stradale cu 26,7%, iar tentativa la omor a scazut cu 50%”, au mai transmis polițiștii.

Conform acestora, numarul accidentelor rutiere a scazut cu 31%, al persoanelor decedate cu 1%, iar al răniților grav cu 37%.

Cu toate acestea, se constată o crestere a cazurilor de violență în familie.

„În ceea ce privește faptele penale din domeniul violenței în familie, în luna martie 2020, față de aceeasi luna a anului precedent, a crescut numarul infracțiunilor sesizate cu 2,3%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliției a crescut. Din totalul faptelor de violența în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe”, se arata în comunicat.

Potrivit acestuia, în martie 2020, instanțele au emis 604 ordine de protecție, cu 11 (-1,7%) mai puține ca anul trecut, fiind emise, în aceeași lună, 653 de ordine de protecție provizorii, cu 33 (+5,3%) mai multe ca anul trecut.

About the author

Dialog Online