Apar întrebări specifice în urma impunerii stării de urgență în ceea ce privește posibilitatea de părăsire a domiciliului pentru activități esențiale. Una dintre acestea este urmatoarea: poate fi modificată data declarației pe proprie răspundere, și folosit același document, dacă scopul a ramas același?

Grupul de Comunicare Strategică a oferit duminică noi precizări legate de restricțiile de circulație din ordonanțele militare adoptate pentru durata stării de urgență. E vorba de 38 de noi intrebari și răspunsuri cu privire la cum să acționăm pe perioada stării de urgență în situații specifice.

Una dintre ele se referă la folosirea unei declarații pe propria răspundere mai vechi:

„Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificare datei, în cazul deplasarilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? In functie de posibilitati, se poate taia cu pixul sau cu pasta corectoare.

Răspuns: Da, in masura in care este evidenta data pentru care este completata declaratia respectiva, iar motivele deplasarii si traseul raman neschimbate.”

About the author

Dialog Online

AllEscort