Astăzi după amiază, în jurul orei 15, doi bărbați de etnie romă, s-au urcat pe acoperișul unui bloc în semn de protest si au amenintat ca se se arunca in gol. În vecinătatea imobilului, au ieșit de asemenea mai mulți cunoscuți a acestora care au protestat.

A fost necesară intervenția poliției și a jandarmilor pentru a liniști protestarii, oamenii legii au fost nevoiți să folosească spray lacrimogen pentru a dispersa multimea adunata la protest.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara menționează că cei doi au ”revendicări de natură socială la adresa Primăriei”.

Potrivit IPJ Hunedoara, cei doi bărbați, din municipiul Vulcan, in vârstă de 49 si 38 de ani au fost coborâți de pe imobilul pe care au urcat pentru a protesta.

Aceștia au fost conduși la sediul Poliției și urmează a fi sancționați contravențional pentru încălcarea reglementărilor privind circulația in afara locuinței, prevăzute prin ordonanțe militare.

Ulterior, vor fi conduși la o unitate medicală unde vor fi supuși unui consult psihiatric cu privire la tentativa de suicid.

Poliția împreună cu reprezentanții Parchetului au decis întocmirea unor dosare penale pe numele celor doi, pentru tulburarea ordinii si liniștii publice.

Întrebați de către redacția noastra dacă au fost sanctionate contravențional și celelalte persoane care au protestat, IPJ Hunedoara a specificat că „prioritara a fost evitarea posibilității sinuciderii celor doi. Vor fi sancționați și cei care nu respectă ordonantele militare în privința deplasării in afara locuinței.”

About the author

Dialog Online

AllEscort