Autorităţile au hotărât să bage în carantină oraşul Ţăndărei, judeţul Ialomiţa. Prefectul Toniţa Manea a cerut încă de joi carantină pentru oraşul Ţăndărei.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că decizia a fost luată după ce 31 de persoane din totalul de 48 din judeţul Ialomiţa, confirmate cu COVID-19, sunt din Ţăndărei. Este vorba despre un procent de peste 60%, a spus ministrul.

De asemenea, 7 din cele 8 persoane decedate sunt din Ţăndărei.

De asemenea, 7 din cele 8 persoane decedate sunt din Ţăndărei.„Se instituie carantină pentru Ţăndărei. Anunţ cetăţenii din Ţăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor Ministerului de Interne, în colaborare cu cele ale Ministerului Apărării. Vom aplica legea”, a relatat Vela.

În zona carantinată este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru:

– transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației;

– persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

About the author

Dialog Online

AllEscort