Membrii a două clanuri de romi din Cartierul Mimiu din municipiul Ploiești, s-au certat până când i-au oprit poliţiştii cu focuri de armă.

Poliţistii au fost solicitaţi să intervină la o răfuială între mai multe persoane.

Răfuiala a fost finalizată cu distrugerea și incendierea unor mașini. Membrii a două clanuri de romi de acolo sunt în conflict, aceștia în urma unor discuții contradictorii au început să se bată cu pietre distrugând trei autoturisme iar autoturismul uneia dintre familii a fost incendiat.

La fața locului a fost solicitat şi un echipaj ISU pentru lichidarea incendiului, care a fost lichidat la timp și a produs pagube minime.

Pentru că aceştia nu au reacţionat la solicitările forţelor de ordine, poliţiştii au tras şi 2 focuri de avertisment.

„Am fost sesizaţi cu privire la faptul că în municipiul Ploieşti – Cartier Mimiu are loc un conflict între mai multe persoane care au aruncat cu pietre, distrugând 3 autoturisme parcate şi incendiind unul din acestea. La faţa locului au fost dirijate mai multe patrule de siguranţă publică, luptători SAS, jandarmi, militari şi poliţişti locali care au intervenit pentru încetarea conflictului. Pentru dispersarea celor implicaţi a fost folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical”, relatează reprezentanţii IPJ Prahova.

„Din cercetări s-a stabilit faptul că incidentul s-ar fi produs în urma unor discuţii purtate în contradictoriu între copiii a două familii care locuiesc în zonă, restul fiind rude ale acestora care au ieşit în stradă şi au asistat la conflict. A fost constituit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea a ordinii şi liniştii publice, distrugere, distrugere din culpă şi lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate în vederea dispunerii de măsuri legale în consecinţă din punct de vedere penal”, informează IPJ Prahova.

Din primele informații se pare că nicio persoană nu a fost transportată la spital.

Membrii familiei care au fost implicați în scandal au fost amendați pentru încălcarea Ordonanţei Militare nr. 3 cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare, fiind efectuate verificări pentru identificarea şi sancţionarea celor prezenţi în stradă.

About the author

Dialog Online

AllEscort