Directorul DSP Arad, Constantin Catană, a fost filmat în timpul unei şedinţe cu personalul medical de la Spitalul de Urgenţă din Arad care au fost trimiși la frontieră să trieze românii întorși în țară. În imagini se vede cum acesta amenință și umilește cadrele medicale care cer echipamente de protecție și detalii cu privire la echipament.

Informațiile care au circulat inițial în mediul online cu privire la filmare, că ar fi fost făcută luni 30.03 au fost eronate.

Pe internet se vehiculează că filmarea este făcută luni 30.03. Directorul DSP susține că filmarea este de acum două săptămâni și totul s-a întâmplat la 7:00 dimineața și era nervos după o noapte nedormită. Constantin Cătană a spus că medicii nu vroiau să „dezerteze” refuzând să meargă în Vama Nădlac să efectueze trierea persoanelor care intră în țară. După acesta discuție șii-a cerut scuze și totul s-a desfășurat normal.

”Până la urmă s-a rezolvat, ne-am împăcat”

„Este de acum două săptămâni, este doar finalul. Acea discuție a avut loc în urmă cu două săptămâni, la sediul DSP, la ora 7.00 dimineața. Dacă l-ați vedea tot, ați vedea că dânșii dezertează. Dânșii refuzau să-și desfășoare activitatea ca medic. Am avut o discuție cu toți, ei au pus doar finalul. Eram nervos după o noapte nedormită. Le-am cerut scuze. Ulterior au înțeles, au plecat, și-au desfășurat activitatea cu succes. În condiții de siguranță. Acum a apărut în presă că vai ce atitudine am avut tocmai față de medicii din linia întâi. Până la urmă s-a rezolvat, ne-am împăcat”, a declarat Constantin Cătană.

Iată și dialogul:

Constantin Catană: Auzi aicea! Discuții și bârfe din astea … V-ați ales prost meseria!!
Medic: Nu ni s-a spus nimica ieri! Nu am fost informați.
Constantin Catană: Auzi, de fricoși și de lași eu nu am nevoie! Te iei și te duci dacă nu vrei să mergi!! Ascultă-mă acuma că eu vorbesc acuma. O să ajungi acolo și o să vezi că polițistul de frontieră are o mască simplă, atât! O mască are polițistul de frontieră care a vorbit cu 100.000. Acum eu vorbesc, dacă nu iei liftul și la revedere! Dumneata ești chirurg? Asta e morală de un chirurg? Despre atitudine, doamnă, e vorba! Cineva de aici își imaginează că eu am echipament și îl țin aici și nu vă dau? Dumneata nu gândești, domne? Oamenii ăștia de o lună stau acolo, da
Medic: Noi nu vrem să ne certăm. Avem dreptul să primim o protecție.
Constantin Catană: Domne, dar primiți combinezon și mască! Despre ce mai vorbim atunci?
Medic: Combinezon și mască. Avem botoșei?
Constantin Catană: Ce să faci cu botoșeii?
Medic: Combinezonul este întreg.
Constantin Catană: E cu totul, doamnă. Iar vorbiți fără să știți.
Medic: Păi eu cunosc acest echipament? Constantin Catană: Ăsta e combinezonul?! Ia, doamnă! Ia-l pe dumneata să văd!
Medic: Ioi, nu așa se face! Știți că trebuia să ne facă cineva un instructaj? Putem să ne contaminăm.
Constantin Catană: Ba așa se face, pentru că nu cred că puteai să comentezi!
Medic: Știți că cineva trebuie să ne facă instructaj? Putem să ne contaminăm înainte să-l luăm.
Constantin Catană: Pe cine să contaminezi, doamnă?
Medic: Ăsta e adevărul! Haideți să vă spun, chiar nu vreau să ne certăm, dar noi nu suntem instruiți. Am întrebat ieri dacă primim echipament de protecție.
Constantin Catană: Ce să contaminezi, doamnă? Pe cine să contaminezi, doamnă?
Medic: Am întrebat ieri dacă primim echipament.
Constantin Catană: Lasă, doamnă, ești aici. Cu asta s-a terminat, hai că văd că ești inteligentă. Uite așa se ia echipamentul. Iei cele două mânuțe, rupi ambalajul, desfaci fermoarul, îți dai jos joaca și îl iei pe dumneata!
Medic: Vă spun un lucru, că 90% din medici nu știu să-l ia!
Constantin Catană: Domne, nu sunt medici dacă nu știu. Hai liftul și la revedere … dacă vreți să mergeți cu noi! Nu știu ce vom face când se va termina, câți vom mai rămâne. Vom trage line și vom vedea cine a fugit și cine a rămas.
Medic: Da noi nu vrem să fugim.

Sursa video Facebook Carmen Sarbu

About the author

Dialog Online