Decizie fără precedent luată de Patriarhia Română: Ce se întâmplă anul acesta cu Slujba de Înviere?!

Decizie fără precedent luată de Patriarhia Română: Ce se întâmplă anul acesta cu Slujba de Înviere?!

Purtatorul de cuvânt al Patriarhiei Romane a declarat astăzi că dacă situația provocată de virusul coronavirus se va înrăutăți, slujba de Paște va putea fi urmărită doar la Trinitas TV, la radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii.

„Paștele este pe 19 aprilie. Vom avea timp să vorbim mai aproape de sărbătoare, atunci când vom cunoaște și mai multe detalii despre situația reală în care ne vom afla cu toții. Dacă aceasta se va înrăutăți, este evident că slujba de Pasti va putea fi urmărită doar la Trinitas TV / Radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii”, a spus purtatorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Banescu.

Epidemia cu noul coronavirus pune în pericol și obiceiul de a aduce Lumina Sfânta de la Ierusalim.

În Israel, orice persoană intră în țară este obligată să stea în carantină timp de 14 zile, a anunțat prim-ministrul israelian Benjamin Netayahu.

De aceea scad șansele de a fi adusă lumina ca în anii trecuți. Totuși, cum, din cauza pandemiei, conțină să rămână închisă Biserica Sfântului Mormânt, de unde în fiecare an pornea lumina în toate colturile lumii, o decizie finală va fi luată în perioada care urmează.

Related Articles