Președintele Belarus, Aleksandr Lukasenko, refuză să introducă carantina din cauza coronavirusului: „Mai bine să mori în picioare, decât să trăiești în genunchi„, acesta îndeamnă populația țării sale să muncească.

Au fost aplicate puține măsuri pentru combaterea coronavirusului în Belarus – în schimb, oamenii sunt invitați să bea votcă și să meargă la saune, relatează SkyNews.

De la debutul crizei generate de pandemia de coronavirus, președintele Belarus, Aleksandr Lukasenko, refuză să introducă măsuri de izolare, iar săptămâna trecută a numit-o „psihoză„, afirmând că panica este mai periculoasă decât virusul.

Aproape tot sportul mondial e suspendat: Liga 1, La Liga, Serie A, Premier League, Champions League, NBA, toate s-au oprit în întreaga lume din cauza pandemiei coronavirusului, cu o singură excepție.

Președintele Belarus, Aleksandr Lukasenko, a participat în weekend la un meci de hochei pe gheață la Minsk, la finalul meciului a spus că „sportul este cel mai bun antivirus„, informează The Guardian.

„Mai bine să mori în picioare decât să traiesti în genunchi. Dacă mă poate împiedica ceva să joc hochei? Este posibil, însă de ce? Nu înțeleg. Nu există niciun virus aici. Vedeți, vreunul ?”, a intrebat-o Lukasenko pe o jurnalista care i-a luat un interviu după meci.

„Este un patinoar de hochei pe gheață. Este tot ceea ce e mai bun pentru sănătate. Nu există nimic mai bun decât sportul în aceste momente și este cel mai bun antivirus”, a adaugat președintele Belarus.

About the author

Dialog Online