Zeci de țigani au protestat în Balș: „nu mai are țiganii ce să mănâncă”. Jandarmii, militarii sau polițiștii absenți, legile, restricțiile și amenzile sunt pentru Români.

Zeci de rromi din orașul Balș, judetul Olt au ieșit sâmbătă 28.03, în plină stare de urgență generată de noul coronavirus, să protesteze „că nu are ce mănânca”. Nici starea starea de urgență sau restricțiile impuse de autorități  nu i-au putut opri pe aceștia.

Citește și: Video | Polițiștii din Bacău își fac dreptate singuri! Bărbat agresat de polițiștii băcăuani

Deși aceștia au protestat într-un oraș plin de militari, polițiști și jandarmi nimeni nu i-a deranjat. Unde sunt militarii înarmați, unde sunt jandarmii sau poliția?

Citește și: Video | Un jandarm lovește un tânăr cu pumnul în cap, ameninţându-l „bă, tu de aici pleci în coșciug acasă”

Ei au ieșit pe stradă să protesteze pentru că „nu mai are țiganii ce să mănâncă”, strigând în gura mare pe străzi „Vrem Mâncare” cerându-i primarului să le aducă mâncare. „Domnule primar facem un apel de urgență moare țiganii de foame, noi n-avem unde ne mai ducem, nu are lumea ce să mai mănânce.”

Ei spun că nu mai au ce mânca pentru că… nu mai pot ,,munci” din cauza restricțiilor. Până acum mai mergeau cu „fer” dar acum „nu mai are bani”.

Deși cetățeni ai României, ei nu se supun legilor și restricțiilor impuse de autorități. De altfel, nici poliția sau jandarmeria nu intervin.

„Vrem mâncare, domnu’ primar, n-avem ce mâncăm, vrem mâncare”, s-au plâns rromii, solicitând prezența primarului Mădălin Teodosescu, unul dintre protestatari spunând „Nu-l mai votăm bagă-i p*** în mă-sa de primar”

Totul a fost transmis live pe Facebook de unul dintre protestatari.

Deși pe filmare pot fi observați zeci de rromi, doar șase dintre ei au fost identificați și amendați de polițiști.

„În urma imaginilor apărute pe o rețea de socializare, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bals s-au autosesizat de îndată și au efectuat verificări pentru a identifica persoanele respective și pentru a stabili situația de fapt.
Astfel, au fost identificați șase bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 46 de ani, toți din orașul Bals.
Din verificări a reieșit faptul că, la data de 28 martie a.c., în jurul orei 14.00, aceștia au circulat în afara locuinței, fără a respecta măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19, prin formarea unui grup mai mare de trei persoane care nu locuiesc împreună.
Polițiștii au sancționat contravențional cele 6 persoane, cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr.2/ 2020”
, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

About the author

Dialog Online

AllEscort