Doi copii, unul de 2 ani și unul de 12 ani au fost plasați într-un centru de plasament de către autorități deoarece părinții au fost infectați cu coronavirus. Părinții lor și alți doi frați sunt internați la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Matei Balș” din Capitală. 

O familie din Teleorman cu patru copii trec printr-o dramă de nedescris, cei doi părinți și doi dintre copii au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Ceilalți doi copii, care nu au fost confirmați cu noul virus, au fost preluați de DGASPC Teleorman și internați într-un centru de plasament, unde li se oferă asistența medicală permanentă și sprijin psihologic de specialitate.

„În această seară, de la ora 22,30, la unul dintre Centrele de Plasament din cadrul Direcției Generale de Asistența Socială și Protecție a Copilului Teleorman, au ajuns cei doi minori care au fost testați negativ coronavirus COVID-19, ai familiei internate la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Matei Balș” din Capitală. 

Părinții acestora au rămas  internați în spital împreună cu alți doi copii, după ce  au fost testați și au fost depistați pozitiv, fiind infectați cu noul coronavirus COVID-19.

Minorii care au ajuns la DGASPC Teleorman sunt în vârstă de 2 și 12 ani. 
Aceștia,  în acest moment sunt cazați separat și au rămas în grija unei asistente. 
Celor 2 copii internați la centru în plasament li se oferă asistența medicală permanentă, sprijin psihologic de specialitate,  alimentație și toate condițiile necesare, până la însănătoșirea și externarea părinților.

Starea de sănătate a copiilor este bună, sunt echilibrați emoțional și nu există  motive de îngrijorare cu privire la adaptarea lor la condițiile oarecum dificile prin care sunt nevoiți să treacă din cauza despărțirii de părinți.”, a informat prefectul de Teleorman.

About the author

Dialog Online

AllEscort