Vă informăm că este activă platforma electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator.

Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menționăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

Este foarte important de menționat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului.

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Atenție declarația trebuie semnată!

Cum semnezi declarația pe proprie răspundere de pe telefon

Pentru a semna declarația poți apela la aplicația: Adobe Fill & Sign disponibilă gratuit pe Android și iOS.

Documentul PDF pe care îl completezi pe site-ul oficial îl descarci pe telefonul tău, după care îl semnezi cu aplicația Adobe Fill & Signr. Odată deschisă declarația în aplicație caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea dai Create Signature, îți faci semnătura dai Done și gata. Semnătura este salvată și poți să o folosești și pe viitor.

Grupul de Comunicare Strategică

About the author

Dialog Online

AllEscort