Un polițist local din județul Mureș a fost lovit cu pumnul în față, de un bărbat care fusese oprit pentru legitimare și verificarea declarației pe proprie răspundere, conform prevederilor Ordonanţei militare numărul 3, aflată în vigoare.

Individul l-a înjurat pe polițist atunci când a fost întrebat motivul pentru care se află pe stradă, având în vedere restricțiile de circulație, l-a lovit cu pumnul în față, acesta din urmă căzând la pământ.

Potrivit Pachetului de pe lângă Tribunalul Mureş, procurorii de la Luduş au întocmit un dosar de cercetare pentru ultraj. Polițistul a ajuns la spital, necesitând pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Pe numele agresorului a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„În dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, constând în aceea că în data de 25.03.2020, în jurul orelor 16:40, persoana vătămată, în calitate de polițist local, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, find echipat în uniforma de serviciu, a identificat pe inculpatul L.I.A, solicitându-i acestuia să prezinte declarația pe proprie răspundere prevăzută de Ordonanța militară nr.3 din 2020, emisă de MAI să îi comunice motivul deplasării pe stradă, împrejurare în care inculpatul a adresat injurii persoanei vătămate, a lovit-o cu pumnul, acesta din urmă căzând la pământ. În urma actelor de agresiune fizică, persoana vătămată prezinte leziuni traumatice cauzate prin lovire directă, repetată cu un corp dur, contondent, necesitând pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale. Inculpatul se sustrage de la urmărirea penală încercând să îngreuneze cercetările în această cauză. Judecătoria Luduș a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile”, se arată în comunicat.

About the author

Dialog Online

AllEscort