Minsitrul Sănătății, Victor Costache și-a dat demisia.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară a anunțat într-un interviu acordat în exclusivitate Știrilor Pro TV, că toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19.

Premierul Ludovic Orban, a confirmat informația, acesta a precizat faptul că favorit pentru a prelua funcția de ministru al sănătății este Nelu Tataru, în prezent secretar de stat in minister.

„Aproape 5 luni de zile a făcut parte din echipă și am luat decizii importante. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare”, a spus Ludovic Orban.

Potrivit surselor Digi24.ro, lui Victor Costache i-a fost ceruta demisia.

Surse din conducerea PNL au spus pentru Digi24.ro ca ministrul sanatatii si Ludovic Orban au avut aseara o discutie aprinsa pe tema lipsei de echipamente din spitale si a haosului organizatoric, insa premierul a fost furios mai ales din cauza anuntului privind testarea bucurestenilor, anuntata, se pare, de ministrul Costache fara sa aiba acoperire logistica.

Cine este Victor Costache

Victor Costache este unul dintre puținii români, complet atipici. A plecat din țară doar pentru ca zece ani mai târziu să revină și să aplice tot ce a învățat în străinătate, contribuind astfel la dezvoltarea medicinei în România.

Victor Costache a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” Iași în anul 1999, iar un an mai târziu a plecat în Franţa, pentru a învăța de la cei mai buni. S-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică, a lucrat în șase țări diferite, iar în anul 2014 a revenit în România, la Sibiu, unde a fondat cel mai modern centru de chirurgie cardiovasculară, la Polisano.

Nu de puține ori, el a reușit imposibilul, adăugând nu doar speranță, ci și viață pacienților cărora nimeni nu le-a dat nicio șansă. Revenit în România, Victor Costache nu a stat deoparte, operând pacienți doar la Polisano, ci s-a implicat activ în dezvoltarea medicinei, făcând demersuri peste demersuri către ministerul Sănătății pentru ca oamenii să beneficieze de condiții mai bune în domeniul sanitar.

About the author

Dialog Online