În Biserica Sfântul Dumitru Colentina, sunt 6 cazuri de infestări cu noul coronavirus. Este vorba de 2 preoți, 2 diaconi, cântărețul dar și femeia care vindea lumânări. Imediat ce s-a descoperit, patriarhia a anunțat Direcția de Sănătate Publică, a declarat miercuri, pentru Digi24, purtătorul de  cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Cu toate acestea, Bănescu susține că susține că nu este niciun pericol pentru enoriași, pentru că puținele persoane care au mai venit la biserică au asistat la slujbă în curte.

„S-a făcut anchetă epidemiologică și s-a decis izolarea tuturor clericilor din parohie. Au fost confirmate pozitiv în total 6 persoane – 2 preoți, 2 diaconi, cântărețul și doamna de la lumânări. Toți sunt internați și într-o stare relativ bună. Biserica și curtea au fost dezinfectate de mai multe ori. Slujba s-a oficiat în curtea bisericii, deci nu există un pericol extins pentru oamenii puțini care au mai venit la biserică”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

About the author

Dialog Online

AllEscort