În plină pandemie națională și în ciuda ordonanței militare preotul paroh Penchiu Emanuel a adunat un număr de 52 de enoriași în interiorul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Dumbrăviţa, judeţul Iaşi pentru a săvârși Sfânta Liturgie.

Polițiștii s-au autosesizat și au evacuat lăcașul de cult aplicând preotului o amendă de 5.000 de lei. 

„La data de 22 martie a.c., în jurul orei 09.35, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.6 Poliţie Rurală Paşcani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o biserică, din comuna Ruginoasa, se desfăşurau activităţi religioase la care participau 52 de persoane. Având în vedere aceste aspecte, persoanele prezente au fost evacuate din biserică. De asemenea, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a organizatorului, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Ordonanţei Militare nr. 1/2020”, relatează purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Reacții dure au apărut în mediul online după ce la mai mulți preoți au continuat să cheme enoriașii la liturghie, iar în unele cazuri, împărtășirea credincioșilor s-a făcut cu aceeași linguriță. Un astfel de caz care a stârnit revolta internauților a fost cel din Cluj.

About the author

Dialog Online

AllEscort