Directorul DSP Bacău și-a depus DEMISIA: demisia sa nu este o renuntare, ci mai degrabă un semnal de ALARMĂ

Directorul DSP Bacău și-a depus DEMISIA: demisia sa nu este o renuntare, ci mai degrabă un semnal de ALARMĂ

Directorul EXECUTIV DSP Bacău, Alin-George NĂSTASĂ a solicitat Ministerului Sănătății revocarea ordinului de delegare din funcție tocmai din 13 martie, noteaza ZDBC.RO

Potrivit sursei citate, Alin Năstasă invocă incoerența măsurilor luate de Guvern în această perioadă dificilă, susținând că astfel trage un semnal de alarmă privind gestionarea crizei determinate de epidemia de coronavirus.

“Singurii care acționează în teren sunt secretarul de stat Arafat și ministrul Costache, restul par că funcționează doar în sistem electoral”

“În cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică este o mică armată de oameni care de o lună și jumătate este la datorie permanent, zi și noapte, în fiecare zi din săptămâna, împreună cu tot ceea ce înseamnă sistem medical. Suntem nevoiți să coordonăm activitatea medicală și nu este un lucru deloc ușor. Situația este foarte sensibilă, iar activitatea la nivel central nu este destul de coerentă! Dacă nu se dispun măsuri ferme care să ajute la limitarea răspândirii acestui tip de coronavirus, acești oameni nu pot fi coordonați eficient iar riscul de a claca este cât se poate de real. De exemplu, joi, înainte de a-mi înainta demisia, am fost nevoit să particip la nu mai puțin de 7 ședințe și videoconferințe, pe parcursul unei singure zile, de cel puțin o oră fiecare! Practic, în loc să ne concentrăm pe ce aveam de făcut, am stat țintuiți în scaune.

Între timp s-au mai așezat puțin lucrurile, dar lipsa unor decizii ferme și asumate la nivel gurvernamental lipsește în continuare și, din păcate, îngreunează destul de mult activitatea. Prin acestă decizie, am vrut să trag un semnal de alarmă pentru modul în care Guvernul alege să acționeze, precum și pentru felul în care este coordonată strategic activitatea. Practic, instituția a fost încărcată cu tot felul de sarcini din toate părțile iar acest lucru s-a resimțit ca o imensă presiune pe fiecare dintre noi. Nu ne plângem, dar toate au fost aruncate în brațele noastre fără avea și o strategie coerentă. Eu unul sunt mândru de colegii mei, pentru că indiferent de greutățile puse pe umerii noștri, am găsit soluții și am luat decizii eficiente pentru a face față pandemiei”, a declarat directorul DSP Bacău, Alin Năstasă.

Acesta a spus că va rămâne la conducerea instituției DSP Bacău “ramân în echipă până când acestă situație o să treacă” specificând ca demisia lui este un semnal de alarmă și nu un gest pe fugă. Nastasă a spus că nu vrea să plece într-o situație de criză și rămâne alături de echipă până când acestă situație o să treacă.

“Demisia mea nu are un termen pentru că ea nu a însemnat un gest de fugă, ci un semnal de alarmă prin care guvernanții să înțeleagă că lucrurile nu pot continua așa, avem nevoie de coerență, de fermitate și de asumare. Ramân în echipă până când acestă situație o să treacă. Este o situație de criză majoră și nu aș putea niciodată să plec știind că încă mai pot fi de ajutor. Dar nu așa! Avem nevoie să fim cât se poate de eficienți pentru a trece cu bine peste asta. Singurii care acționează în teren sunt secretarul de stat Arafat și ministrul Costache, restul par că funcționează doar în sistem electoral. De fapt, pe toți cei care muncesc și duc greul în această perioadă nu o să-i vedeți în poze, pentru că nu au timp!”, notează Năstase.

Related Articles