Managerul SJU Bacău, Adrian Popa face apel la populație să înțeleagă că este o perioadă dificilă, de carantină și îi sfătuiește pe oameni să meargă la spital doar dacă au neapărat nevoie.

„Spitalul nu este închis, dar ca o măsură de prevenție pentru pacienți, personalul medical, toți cei care doresc să intre pentru consultații de specialitate sau internări, trebuie să treacă pe la corturile de triere, unde li se ia o temperatură și declară pe propria răspundere că nu au vreo boală”, a explicat managerul SJU Bacău, Adrian Popa

Conducerea Spitalului Județean de Urgentă Bacau face precizări legate de corturile amplasate în parcarea unității și anume:

Astăzi a fost amplasat al treilea cort în parcarea Spitalului Județean Bacău pentru triajul epidemiologic  al pacienților (selecția persoanelor în funcție de gradul de risc de infectare cu coronavirus). Este o măsură în plus, de prevenție, pentru evitarea noului COVID 19.

– Corturile sunt destinate pacienților care se adresează unității noastre indiferent de serviciile medicale solicitate!
– Corturile sunt destinate triajului epidemiologic – care face selecția pacientilor cu risc de infecție cu coronavirus, prin completarea chestionarului și a declarației pe propria răspundere!

În corturi:
– nu se efectueaza testări pentru coronavirus
– nu se recoltează analize medicale
– nu se fac consultații de specialitate
– nu se eliberează retete sau documente medicale
– nu se împart medicamente populației

Corturile de triaj epidemiologic din incinta SJU Bacău

Triajul epidemiologic al tuturor pacienților și însoțitorilor se va realiza în corturile amplasate în parcarea din fața Spitalului Municipal Bacău.

Fiecare persoană  va intra în cortul nr 1 și va completa o declarație pe proprie răspundere și un chestionar pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID.

http://www.cnscbt.ro/

Ulterior, persoana va fi încadrată în una din categoriile:

PACIENT NEEXPUS: va fi îndrumat spre biroul de internări, ambulatoriu de specialitate sau UPU ( în funcție de destinația inițială. Pacientul va avea asupra lui documentele de mai sus.
PACIENT POSIBIL EXPUS la COVID19: va fi îndrumat în cortul nr 2, unde va fi supus unei evaluări de către medic și se va aplica protocolul de management al cazului.

About the author

Dialog Online

AllEscort