Ministerul Apărării Naționale a demarat pregătirile pentru montarea formațiunii medicale ROL 2 care va funcţiona ca unitate pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu coronavirus din România. Montarea va dura 5 zile, apoi spitalul va fi acreditat şi autorizat.

Unitatea spitalicească ROL 2, va fi montată în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

Au început pregătirile pentru montarea formațiunii medicale ROL 2.

Primele operațiuni care se vor executa la fața locului vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor. Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale și racordarea la utilități. Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19.

Această unitate spitalicească a mai fost instalată pentru situaţii reale, doar o singură dată, tot în incinta spitalului Ana Aslan, în anul 2015, atunci fiind pregătit pentru eventuale cazuri de Ebola.

About the author

Dialog Online

AllEscort