Se va prelungi suspendarea cursurilor școlare și universitare! ”Până după Paște școlile sunt închise”

Se va prelungi suspendarea cursurilor școlare și universitare! ”Până după Paște școlile sunt închise”

Reamintim că, cursurile școlare sunt suspendate până pe data de 22 martie, iar cele universitare până pe 31 martie.

Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, că de luni, va fi declarată starea de urgență.

În urma anunțului făcut de Klaus Iohannis, Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, că “în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise“.

Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Moica Anisie.

În urma declarațiilor făcute de Ministrul Monica Anisie, Ministerul Educației a venit cu noi precizări.

”Referitor la declarația doamnei ministru cu privire la situația suspendării cursurilor: Așteptăm să vedem exact care va fi conținutul decretului pentru Starea de Urgență și ce decizii se vor lua în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență ținând cont de faptul că Vacanța de Paști este în perioada 4-21 aprilie. Ulterior vom comunica exact perioada pentru care s-ar putea prelungi suspendarea cursurilor”, a transmis Ministerul Educației.

Monica Anisie:

“Cu siguranță voi solicita să se prelungească suspendarea cursurilor, de fapt eu am susținut în comitetul de urgență în mod special să se precizeze în hotărâre posibilitatea de prelungire, pentru că nu știam evoluția, și era mai bine să fim acoperiți. La momentul de față susțin prelungirea, pentru că astfel îi protejăm pe copii. Acum depinde și cât evoluează lucrurile de la o zi la alta. Decizia va fi luată la momentul discuției în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.” a declarat Ministrul Educației, Monica Anisie

Raed Arafat, a declarat că „fără nicio problemă, cred că cel mai probabil da, se va prelungi perioada de închidere a școlilor, va fi o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dar dacă continuă evoluția în acest sens, cel mai probabil se va prelungi perioada.”

Raed Arafat:

“Să nu uităm că măsurile luate până acum pe închiderea școlilor, pe închiderea învățământului superior sau suspendarea lor sunt cu date: 23-24 martie, 31 martie, este foarte posibil să se decidă prelungirea acestor perioade. Fără nicio problemă, cred că cel mai probabil da, se va prelungi perioada de închidere a școlilor, va fi o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dar dacă continua evoluția în acest sens, cel mai probabil se va prelungi perioada”, a declarat Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, la Realitatea Plus

“Dacă crește numărul (n.r de cazuri de infectare cu COVID-19) semnificativ, este posibil să ajungem să tratăm pacienții la domiciliu dacă au formă ușoară, să fie sub monitorizare și să fie duși la spital numai dacă au forma intermediară sau formă critică. Este posibil să se ia măsuri la nivelul spitalelor de reorganizare a activității, în sensul în care, dacă vedem că sunt mai multe cazuri care vin la spital, spitalul să nu se ocupe pentru o perioadă de cazurile cronice, să înceapă să se concentreze mult mai mult doar pe cazurile acute. Sistemul trebuie să se adapteze situației, dar clar este posibil să ajungem ca cazurile cronice, care nu sunt puse în situația în care să fie rezolvate de urgență să fie amânate, una, două, trei luni, până ce situația revine, încet, încet, la normal. Aceste adaptări pot să se întâmple în cazul Scenariului 3”, a anunțat Arafat.

Related Articles