Mătreaţa este o problemă jenantă mai ales pentru femei. Pentru o mătreaţă uşoară, te poate ajuta un şampon adecvat. Însă atunci când mătreaţa este severă, un şampon cu medicamente este necesar. În cazul în care pielea este expusă la temperaturi extreme, riscul de a dezvolta mătreață este mai mare, de aceea îţi propunem să apelezi la remedii naturiste, care te vor ajuta să scapi de această problemă şi să dai viaţă coafurii tale.

Din fericire, mătreața poate fi controlată. Pentru persoanele cu o asemenea problemă, noile celule sunt produse într-un ritm mai rapid, făcând mătreaţa mai evidentă.

Iată câteva remedii naturiste pentru mătreaţă:

1. Iaurt şi piper negru
Iaurtul reduce intensitatea mătreţii.
Amestecă 2 linguriţe de praf de piper negru într-o ceaşcă de iaurt.  Freacă acest amestec pe scalpul afectat de mătreață şi după o oră, se spală ușor cu un sampon.

2. Ulei de măsline
Un tratament cu ulei călduţ de măsline poate ajuta pentru a trata mătreața.
Nu face uleiul de măsline prea fierbinte. Aplică cu mişcări circulare înainte de a merge la culcare. Spală părul cu un şampon uşor dimineaţa.

3. Suc de lămâie și ulei de nucă de cocos
Amestecă  1 lingură de suc de lămâie cu 5 linguri de ulei de nucă de cocos. Aplică pe scalp pentru a scăpa de mătreaţă. Sucul de lămâie este un remediu natural pentru mătreaţă şi va îndepărta fulgii de pe scalp. Lasă această soluţie pe scalp timp de 20 la 30 de minute şi apoi  spală cu şampon.

4. Oţet
Oţetul este extrem de eficient pentru tratarea mătreţii deoarece este bogat în potasiu şi enzime care vor ajută pentru a vindeca scalpul de senzaţia de mâncărime şi mătreaţă. Poţi masa oţetul de mere pe scalp 5 – 7 minute. Oţetul de cidru de mere te va ajuta să scapi de celulele moarte ale pielii, care sunt responsabile de înfundarea foliculilor de păr.

5. Aloe Vera
Aplică gel de aloe vera pe scalp pentru a elimina mătreaţa. Lasă timp de 15 minute. Aloe este un remediu natural, care luptă  cu mătreaţa.

6. Ouă
Bate 2 ouă,  aplică pe scalp şi  clăteşte  în termen de o oră. Ouăle ajută în tratamentul mătreţii şi la căderea părului. Oul acționează ca un balsam pentru părul uscat, oferindu-i strălucire.

7. Ceapa
Aplică pastă de ceapă pe scalp. Lasă-o pe scalp timp de o oră. Spală bine. Aplică suc de lămâie pentru a elimina mirosul de ceapă.

8.Mere
Aplicați 2 linguri de suc de mere amestecat în apă direct pe scalp. Merele au enzime care elimină celulele moarte ale pielii, care provoacă mătreaţa. Lasă această soluţie 5 la 10 minute înainte să-ţi speli părul.

9. Ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai are proprietăţi antiseptice şi antibiotice naturale, care te pot scăpa de matreaţă. Poţi aplica uleiul de arbore de ceai direct pe scalp, sau să adăugi câteva picături la şampon.

10. Lămâie și usturoi
Se amestecă 1 lingură de suc de lămâie cu 2 linguri de usturoi. Se aplică la nivelul scalpului. Sucul de lămâie te va ajuta să scapi de fulgi. Usturoiul este un antibiotic natural şi ucide bacteriile de pe pielea capului. Lasă acest tratament anti-mătreaţă pe scalp timp de 20 – 30 de minute şi apoi samponează.

About the author

Dialog Online