Prin înmormântare se înțelege atât ritualul uzual cât și prevederile legii, și regulile de igienă care sunt prevăzute pentru această acțiune de îngropare în pământ, în mare, sau prin incinerare a unui om mort.

Un ordin al ministrului Sănătății instituie un protocol special pentru înmormântarea persoanelor care ar putea muri în urma infecției cu coronavirus, transmite Digi24.

Cum se va desfășura o înmormântare în cazul unui deces provocat de coronavirus. Ce se poate face și ce se întamplă cu cadavrul!

Trupurile vor fi puse în saci și sicriele vor fi sigilate.

Ordinul lui Victor Costache, deja publicat în Monitorul Oficial, prevede un protocol special pentru modul de manipulare a cadavrelor, precum și restricții pentru ceremoniile funerare.

Cadrele medicale vor trebui să poarte combinezoane, măști și mănuși de protecție, iar paturile în care au stat cei morți și tărgile cu care au fost transportați vor fi dezinfectate după reguli speciale, cu dezinfectante puternice.

Pentru a împiedica molipsirea angajaților de la medicină  legală, nu se vor face autopsii dacă infecția cu coronavirus este confirmată de teste de laborator și corpurile nu prezintă leziuni traumatice.

Trupurile decedaților vor fi introduse în saci și apoi puse în sicrie sigilate care nu vor putea deschise în nicio circumstanță.

Membrii familiei nu se vor putea apropia de sicriu decât dacă poartă echipamente de protecție, cu măști și mănuși. Doar doi aparținători vor  putea veni aproape de sicriu.

About the author

Dialog Online

AllEscort