Demachierea corectă a tenului! 3 pași simpli pentru un ten curat și sănătos

Demachierea corectă a tenului! 3 pași simpli pentru un ten curat și sănătos

Multe femei se demachiază în grabă, unele amână acest proces, iar de cele mai multe ori nu îşi aleg produsele necesare pentru tenul lor şi nu execută paşii corecţi.

Îndepărtarea fardurilor de pe faţă la finalul zilei este unul dintre cele mai importante gesturi pe care le poţi face pentru a-ţi menţine pielea sănătoasă. De aceea este atât de important să te demachiezi corect în fiecare seară.

Pe lângă toate cosmeticele pe care le-ai aplicat, de-a lungul zilei se acumulează la suprafaţa tenului tău sebum secretat de glandele sebacee, celule moarte, dar şi praf, impurităţi, substanţe toxice din atmosferă sau bacterii. Toate acestea îţi blochează porii şi împiedică regenerarea adecvată a celulelor pielii, provocând probleme precum acneea, punctele negre, comedoane, dar şi apariţia prematură a ridurilor.De aceea este atât de important să te demachiezi corect în fiecare seară. Iată ce paşi să urmezi:

Alege produsul potrivit pentru tine

Există o gamă foarte largă de produse pentru demachiere, prin urmare ai foarte multe variante la alegere. Te poţi demachia folosind o loţiune demachiantă, şerveţele demachiante sau apa micelară. Trebuie să descoperi metoda care dă cele mai bune rezultate în cazul tău, care ţi se pare cea mai eficientă sau comodă.

Demachiază pe zone

Primul pas în procesul de demachiere este acela de a îndepărta produsele de machiaj rezistente, din zona ochilor. Aplică o dischetă sau un serveţel demachiant pe un ochi, aşteaptă câteva secunde pentru ca fardurile să se înmoaie, apoi şterge cu grijă.

Repetă procedură cu o altă dischetă sau şerveţel pentru celălalt ochi. Continuă până când pe dischetă nu mai rămân urme de farduri. Zona ochilor este foarte sensibilă, iar pielea de sub ochi este predispusă apariţiei ridurilor, de aceea este necesar ca mişcările pe care le faci să fie blânde.

Un ulei natural, aşa cum este uleiul de cocos, de măsline, de avocado, argan etc. poate fi foarte util pentru a masa ochii după demachiere. Uleiurile dizolvă foarte bine fardurile, mai ales urmele minuscule de mascara ce pot rămâne blocate între gene.

Următorul pas este de a demachia buzele, dacă ai purtat ruj, cu o dischetă curată pe care ai pus puţin demachiant, iar apoi, cu o altă dischetă toată faţa, până ce fardurile sunt complet îndepărtate.

Spală-te pe faţă

Această etapă este ignorată de foarte multe femei. Demachierea nu este suficientă pentru ca tenul tău să rămână perfect curat, de aceea spălarea feţei cu o loţiune specială este absolut obligatorie.

Alege un produs care se potriveşte tipului tău de ten. Este de preferat să optezi pentru loţiuni delicate pentru spălarea feţei, care nu conţin săpun. De asemenea, nu te spăla niciodată pe faţă cu săpun obişnuit şi ai grijă ca apa să fie călduţă, în niciun caz fierbinte.

Apa mult prea caldă îndepărtează stratul hidrolipidic natural de la suprafaţa pielii care are rolul de a o proteja şi de a o menţine hidratată.

Un alt efect al apei fierbinţi este dilatarea sau chiar spargerea capilarelor, vaselor subţiri de sânge de sub piele, care vor deveni apoi vizibile.

Nu uita, demachierea trebuie să fie urmată întotdeauna de spălarea tenului, indiferent de metoda de demachiere pe care ai ales-o.

Related Articles