Medicul de familie Răzvan Mihai Oancea din Huruiești, județul Bacău, care și-a cumpărat o „camera de termoviziune” cu care îi scana pe pacienți și îi taxa cu suma de 50 lei a fost amendat de DSP Bacău cu suma de 2000 lei.

După ce a păcălit și taxat mai mulți cetățeni, în cele din urmă DSP Bacău i-a interzis să mai folosească „camera de termoviziune”, acesta nu a putut să facă dovada documentelor care să ateste că dispozitivul folosit se află în categoria dispozitivelor medicale avizate de Ministerul Sănătății.

„De asemenea, i s-a pus in vedere medicului să nu mai utilizeze termenul de testare/depistare COVID-19.” transmit reprezentanții DSP Bacău.

Oancea avea afișat pe ușa cabinetului și planul tarifar. Pentru o termoscanare și pentru o spirometrie, pacienții trebuiau să scoată din buzunar 50 de lei.

„Cine vrea și are vreo teamă că e suspect de coronavirus, măsoară temperatura, face o spirometrie pulmonară și în caz de depistăm ceva, anunțăm DSP pentru a lua măsuri”, transmitea Oancea.

„Vă informam că urmare a verificărilor efectuate la CMI Tătăraşti-punct de lucru Huruieşti, s-a aplicat sancţiune contravenţională conform HGR 857/2011, art. 32k, în valoare de 2000 lei, şi s-a impus interzicerea utilizării aparatului ‘camera de termoviziune’, deoarece pentru acesta nu s-a făcut dovada documentelor care să ateste încadrarea în categoria dispozitivelor medicale ‘înregistrare, avizare MS ‘ şi a protocolului de utilizare a acestuia.
De asemenea, i s-a pus in vedere medicului să nu mai utilizeze termenul de testare/depistare COVID-19.” relatează DSP Bacău

About the author

Dialog Online

AllEscort