AMENDĂ de 2000 lei pentru medicul din Bacău care făcea “teste de coronavirus” pentru 50 de lei

AMENDĂ de 2000 lei pentru medicul din Bacău care făcea “teste de coronavirus” pentru 50 de lei

Medicul de familie Răzvan Mihai Oancea din Huruiești, județul Bacău, care și-a cumpărat o “camera de termoviziune” cu care îi scana pe pacienți și îi taxa cu suma de 50 lei a fost amendat de DSP Bacău cu suma de 2000 lei.

După ce a păcălit și taxat mai mulți cetățeni, în cele din urmă DSP Bacău i-a interzis să mai folosească “camera de termoviziune”, acesta nu a putut să facă dovada documentelor care să ateste că dispozitivul folosit se află în categoria dispozitivelor medicale avizate de Ministerul Sănătății.

“De asemenea, i s-a pus in vedere medicului să nu mai utilizeze termenul de testare/depistare COVID-19.” transmit reprezentanții DSP Bacău.

Oancea avea afișat pe ușa cabinetului și planul tarifar. Pentru o termoscanare și pentru o spirometrie, pacienții trebuiau să scoată din buzunar 50 de lei.

„Cine vrea și are vreo teamă că e suspect de coronavirus, măsoară temperatura, face o spirometrie pulmonară și în caz de depistăm ceva, anunțăm DSP pentru a lua măsuri”, transmitea Oancea.

“Vă informam că urmare a verificărilor efectuate la CMI Tătăraşti-punct de lucru Huruieşti, s-a aplicat sancţiune contravenţională conform HGR 857/2011, art. 32k, în valoare de 2000 lei, şi s-a impus interzicerea utilizării aparatului ‘camera de termoviziune’, deoarece pentru acesta nu s-a făcut dovada documentelor care să ateste încadrarea în categoria dispozitivelor medicale ‘înregistrare, avizare MS ‘ şi a protocolului de utilizare a acestuia.
De asemenea, i s-a pus in vedere medicului să nu mai utilizeze termenul de testare/depistare COVID-19.” relatează DSP Bacău

Related Articles