Ieri DSP Bacău anunța 4 cazuri de carantină în Bacău. Potrivit datelor INSP, astăzi, la nivelul județului Bacău sunt 45 de persoane în carantină.

„La ora actuală, la nivelul judeţului Bacău, 593 persoane sunt monitorizate la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bacău,
Până la data 12.03.2020 au fost testate 55 persoane (10 cazuri care prezentau simptome şi 45 persoane carantinate), rezultatele investigaţiei de laborator pentru 5 persoane sunt negative pentru COVID-19, restul fiind în lucru” transmit reprezentanții DSP Bacău.

Însă situația devine dificilă în condițiile în care ar urma să sosească un număr mai mare de persoane de persoane din Italia sau alte țări declarate „roșii”, aceștia în prezent fiind în tranzit.

Potrivit declarațiilor făcute de prefectul Bacăului Liviu Miroșeanu, în condițiile în care locatia actuală care este transformată în centru de carantină ar deveni neîncăpătoare, sunt luate în calcul și alte locații care sunt deja aprobate, în clipa de față fiind disponibile 145 de locuri.

„Sunt 45 de băcăuani în carantină acum și sunt în total 145 de locuri disponibile în centrele de carantină”, a declarat Liviu Miroșeanu pentru DIALOGONLINE.RO

„Avem asigurate spațiile de cazare deocamdată. Sunt în vedere și alte locații deja aprobate.”, a declarat Liviu Miroșeanu pentru ZDBC.RO

Autoritățile au început să facă un triaj al persoanelor care urmează să vină în Bacău din zonele declarate „roșii”, astfel că aceștia vor fi ținuți în carantină și în locațiile special amenajate din Onești, Slănic și Tg. Ocna.

„Am decis ca persoanele care vin dinspre Brașov să fie cazate în spații din Onești, Slănic și Tg. Ocna, iar cei care vin din nord să fie cazați în Bacău”, a mai spus prefectul Bacăului.

About the author

Dialog Online