Inițial autoritățile locale au hotărât ca centru de carantină Internatul Colegiului „N. V. Karpen” din Bacău! În urma presiunilor părinților, Prefectura a găsit soluții alternative!

„O pensiune privată, situată în zona peri-urbană a orașului, unde sunt întrunite toate condițiile cerute, ne-a fost pusă la dispoziție de proprietari.” a explicat Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău, citat de Ziarul de Bacău.

Direcția de Sănătate Publică Bacău a informat astăzi că în centrul de carantină sunt 4 persoane carantinate.

La ora actuală, la nivelul judeţului Bacău, 562 persoane sunt monitorizate la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bacău.

Spațiile de carantină sunt „ținute la secret”, nu sunt dezvăluite, pentru a nu se crea panică în rândul comunităților.

„Nu sunt ținute secrete, nu e chestie de secret. Dar sunt ținute discret pentru că nu sunt locații de anunțat ca să vină fiecare și să înceapă să se uite sau să se sperie că uite că e o locație aici. O locație din asta nu reprezinta un risc medical pentru nimeni. Nu e chestie de secret, sunt ținute discret, atât. Și asta peste tot, nu numai la noi”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Dr. Raed ARAFAT

În Argeș Prefectul, Emanuel Soare, a deconspirat locurile în care au fost amenajate spații de carantină în județ.

Prefectul de Argeș a declarat unei publicații locale că locațiile nu sunt secrete.

„Nu comentez ceea ce apare într-o anumită parte a presei. Dacă ei au documente oficiale care să probeze ce spun, îi rog sa le prezinte. Vă spun doar că este o minciună. Nu este deloc adevarat ce se spune și vă asigur că locațiile nu sunt secrete. Am ales Nucșoara după ce am analizat mai multe locații din Arges. Este o zonă mai izolată”, a declarat prefectul Emanuel Soare pentru ziarulprofit.ro.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, îl contrazice, aceasta susține că locurile trebuie să nu fie dezvăluite, pentru că sunt secrete. 

„Locația a fost pusă la dispoziție de Primăria Capitalei. E un secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa. Așa am stabilit, spre binele acestor persoane”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

De asemenea nici locația aleasă de autoritățile din Bacău nu este secretă, este o pensiune la ieșirea din oraș și este ținută discret strict pentru protecția persoanelor care se află în carantină și pentru a nu genera panică în rândul cetățenilor.

About the author

Dialog Online

AllEscort