O nouă suspiciune de coronavirus în Bacău, este vorba de o femeie de 60 ani care a venit din Italia-Piacenza.

Femeia a fost preluată cu izolată de acasă și transportată la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

Această prezintă simptome specifice virusului: dificultate la înghiţire, cefalee.

Au fost recoltate probe ce au fost trimise la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

„Vă comunicăm că în cursul zilei de 10.03.2020, o persoană de sex feminin, în vârstă de 60 ani, întoarsă din Italia-Piacenza din data de 24.02.2020 izolată la domiciliu şi monitorizată de DSP Bacău, a sunat la 112 şi a fost transportată cu izoleta la SJU Bacău – Secţia Boli Infecţioase, având simptome: dificultate la înghiţire, cefalee, făra febră.
Menţionăm că starea generală a pacientei este la ora actuală una bună.
De asemenea, au fost recoltate probe ce au fost trimise la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.” se arată în comunicatul de presă DSP Bacău

Până astăzi, 10 martie, la nivel național au fost confirmate 17 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României.
Dintre cei 17 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.
Toți pacienții internați au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție. Aceștia sunt internați în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 52 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Grupul de Comunicare Strategică

About the author

Dialog Online

AllEscort