Cursurile din învăţământul preuniversitar vor fi suspendate în perioada 11 – 22 martie, măsura fiind una preventivă, cu posibilitatea de prelungire.

Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a luat decizia de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar în perioada 11 – 22 martie, inclusiv, a spus premierul interimar Ludovic Orban.

Încercăm zi de zi să luăm cele mai bune măsuri pentru a face față oricărei situații.

„Am luat decizia de suspendare a cursurilor în învățământul preuniversitar pe o perioadă limitată, între 11-22 martie, inclusiv, cu posibilitate de prelungire. Este o măsură cu caracter preventiv. Primul argument este o creștere a riscului de intrare în țară a unor persoane din zone cu o largă răspândirii a virusului.

Avem informaţii că mulţi cetăţeni romîni care au aflat de posibilitatea închiderii Lombardiie, și-au făcut bagajele şi au pornit spre România. Grija noastră este de a îi feri pe copii de orice risc de contaminare, care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la şcoală.Este vorba despre opt zile de curs. Grija este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare.

Măsura lipseşte elevii de posibilitatea de a primi toate informaţiile. Este o măsură care trebuie pregătită. Ce fac copiii care nu se duc la şcoală? Există bunici peste tot care pot sta cu ei?”, a precizat Ludovic Orban.

About the author

Dialog Online