Toate ȘCOLILE din România vor fi închise între 11 şi 22 martie

Toate ȘCOLILE din România vor fi închise între 11 şi 22 martie

Cursurile din învăţământul preuniversitar vor fi suspendate în perioada 11 – 22 martie, măsura fiind una preventivă, cu posibilitatea de prelungire.

Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a luat decizia de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar în perioada 11 – 22 martie, inclusiv, a spus premierul interimar Ludovic Orban.

Încercăm zi de zi să luăm cele mai bune măsuri pentru a face față oricărei situații.

“Am luat decizia de suspendare a cursurilor în învățământul preuniversitar pe o perioadă limitată, între 11-22 martie, inclusiv, cu posibilitate de prelungire. Este o măsură cu caracter preventiv. Primul argument este o creștere a riscului de intrare în țară a unor persoane din zone cu o largă răspândirii a virusului.

Avem informaţii că mulţi cetăţeni romîni care au aflat de posibilitatea închiderii Lombardiie, și-au făcut bagajele şi au pornit spre România. Grija noastră este de a îi feri pe copii de orice risc de contaminare, care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la şcoală.Este vorba despre opt zile de curs. Grija este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare.

Măsura lipseşte elevii de posibilitatea de a primi toate informaţiile. Este o măsură care trebuie pregătită. Ce fac copiii care nu se duc la şcoală? Există bunici peste tot care pot sta cu ei?”, a precizat Ludovic Orban.

Related Articles